La 2 iunie 2016 a fost semnat la sediul misiunii Romaniei in Seoul un Acord de colaborare între Camera de Comerţ şi Industrie Bilaterală România-Republica Coreea (CCRC) şi compania speciliazată de târguri COEX. Cele două organizaţii au fost reprezentate de Mihai VOICU, director filială Seoul CCRC, respectiv Steven KIM, director general, iar din partea misiunii a participat Sorin TOADER, consilier economic.

COEX, principalul centru expoziţional din Republica Coreea, face parte din cadrul Asociaţiei Coreene de Comerţ Internaţional (KITA) şi organizează anual peste 1000 de evenimente, din care peste 60 de târguri internaţionale pe o suprafaţă totală de peste 40000 de metri pătraţi, împărţită în patru hale. De asemenea, deţine mai multe săli de conferinţă. Locaţia se află într-o zonă centrală din Seoul (Gangnam), în cadrul World Trade Center.

Acordul prevede realizarea unui schimb intens de informaţii economice între CCRC şi COEX, promovarea participării companiilor din cele două ţări la expoziţiile internaţionale care vor avea loc la centele expoziţionale ROMEXPO şi COEX precum şi sprijinirea promovării companiilor membre CCRC pe piaţa sud-coreeană.

Directorul KIM şi-a exprimat convingerea că acest acord va contribui la creşterea delegaţiilor economice bilaterale, în special a participării unui număr sporit de expozanţi români la târgurile organizate de compania sa. La rândul său, Mihai VOICU a menţionat despre intenţia CCRC de a organiza o misiune economică la Seoul, ca un prim pas de punere în practică a acestui acord.

Misiunea de la Seoul va sprijini, în continuare, activitatea biroului CCRC de la Seoul, în vederea creşterii rolului acestuia pe plan bilateral astfel încât să-i permită să funcţioneze ca un puternic canal de comunicare dintre companiile din cele două ţări.

(Redactat : Sorin TOADER, consilier economic BPCE Seoul).