Secretarul de stat pentru Analiză Politică şi Relaţia cu Parlamentul, Radu Podgorean, l-a primit în audienţă, in  22 aprilie 2014, pe ambasadorul desemnat al Republicii Coreea în România, Park Hyo-Sung, în vederea prezentării copiilor scrisorilor de acreditare în calitate de Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Coreea în România.

Oficialul român a exprimat condoleanţe şi întreaga compasiune pentru familiile victimelor tragicului accident de feribot din Coreea de Sud, precum şi solidaritatea cu poporul sud-coreean în aceste momente deosebit de dificile.

Secretarul de stat Radu Podgorean a urat succes în activitatea pe care ambasadorul sud-coreean o va desfăşura în ţara noastră şi l-a asigurat pe acesta de întregul sprijin al Ministerului Afacerilor Externe pentru îndeplinirea mandatului său la Bucureşti.

Ambasadorul Park Hyo-Sung a adresat sincere mulţumiri şi aprecieri deosebite pentru mesajele de condoleanţe şi compasiune transmise autorităţilor sud-coreene de către preşedintele, prim-ministrul şi ministrul afacerilor externe ai României, în legătură cu tragicul accident al feribotului Sewol.

În cadrul întrevederii au fost trecute în revistă stadiul şi perspectivele relaţiilor bilaterale, cu accent pe importanţa consolidării dialogului politic şi a cooperării economice, în lumina Parteneriatului Strategic dintre România şi Republica Coreea.

Secretarul de stat Radu Podgorean a încurajat cu acest prilej prezenţa cât mai multor companii sud-coreene în economia românească şi punerea în practică a proiectelor prezentate la sesiunea Comitetului mixt de cooperare industrială dintre cele două ţări, care a avut loc la Bucureşti în acest an.

 

Tip:  

Comunicat de presă- Ministerul Afacerilor Externe

Data: 
 22.04.2014